Efter att ha jobbat som fystränare i ÖSK Fotboll 2017 kommer Fredrik närmast från två år som assisterande tränare i KIF Örebro DFF. När han nu ansluter till Örebro Syrianska kliver han alltså åter in i fystränar-rollen, en roll som han under 2019 även hade i Svenska U23-landslaget.

’’Jag är förväntansfull’’

– Det känns inspirerande att få jobba med ett sådant härligt gäng som grabbarna visat sig vara, samtidigt som de är väldigt hängivna till hård träning. Jag gillar utmaningen i försöka förbättra de fotbollsfysiska förmågorna hos spelarna, särskilt med tanke på den stora variationen inom gruppen. Vi har både spelare i olika åldrar, samt från olika nivåer. Slutligen så ser jag även fram emot att få jobba med Barsaum, en skicklig tränare och en bra människa som kanske ännu inte fått det erkännande han förtjänar. Mina första intryck är att det är en klubb som verkligen brinner för sin fotboll och som gör sitt yttersta med de begränsade resurser som man har, säger Fredrik Biörs

Rekryteringen är en del av en omorganisation i ledarstaben, där målet varit att få in en renodlad fystränare, och på det sättet ytterligare utveckla fysträningen och det skadeförebyggande arbetet kring A-laget.

– Fredrik har en gedigen bakgrund och kompetens som kommer passa oss perfekt. En klockren karaktär med en filosofi som vi tror på och som vi hoppas kommer göra oss ännu bättre, säger Örebro Syrianska IF

Loading

Mattias Kurt
januari 23, 2020