I lördags skulle årets första tävlingsmatch spelas där Örebro Syrianska skulle ta emot IFK Örebro men tyvärr gav IFK wo och drog sig ur kvalet. Istället fick man åka ner till Karlstad för träningsmatch mot division ett laget Carlstad United. Redan nu på lördag klockan 12:15 spelas den andra gruppspelsmatchen då Yxhults IK står för motståndet, en match som spelas på Kumla IP

Örebro Syrianska har som vi vet matchats mycket under försäsongen man kommer senast från en träningsmatch mot divison ett laget Carlstad United med 3-0 förlust. En match som Carlstad United tog tag i från match minut ett och var ett nummer för stort för de rödgula. Man saknar flera spelare mot Yxhult IK men kommer matcha ett starkt lag på planen.

Yxhults IK kom på en femte plats förra säsongen i divison tre. Yxhults IK tränas av den mycket rutinerad Håkan Juhlin som tidigare bland annat haft uppdrag i superettan och allsvenska klubbar och även en kort sejour i Örebro Syrianska 2012.

Yxhults IK kommer senast från en 6-1 förlust mot Rynninge IK i cupen, efter en svag match på Pettersbergs IP. Under träningsmatcherna har man ännu inte vunnit någon match man noterar fyra förluster på fyra matcher.

Loading

Mattias Kurt
mars 15, 2019