Örebro Syrianska IF är överens med Barsaum Cicek om en kontraktsförlängning. Det nya avtalet mellan parterna är skrivet på två år. Barsaum går därmed in på sin åttonde säsong i Örebro Syrianska.

Barsaum Cicek startade sin resa i Örebro Syrianska redan år 2003, då som spelare, och var under sina fyra år bland annat med om att hjälpa klubben upp till division 3. Efter några som tränare i ungdomsleden återvände han till seniorlaget år 2012 i rollen som assisterande tränare och efter halva säsongen tog han över huvudansvaret där det blev kval till division två direkt. Sedan dess har Barsaum haft huvudansvaret och 2014 ledde han laget till avancemanget till division två. 

Hur ser du på säsongen som varit? 

Vi slår poängrekord, hamnar topp 4 vilket är den bästa tabellplaceringen någonsin i div 2 och gör även den största spelar försäljningen i klubbens historia så man måste ju säga att vi gör en bra säsong! 

Men man känner ändå lite bitterhet. Vi börjar lite trögt där spelet inte riktigt stämde, vi kryssa lite för mycket matcher under vårsäsongen som gjorde att vi tappa poäng mot topplagen. Där hade man hellre tagit en torsk och sen nån vinst istället för de oavgjorda matcherna och då hade slutplaceringen också kunnat se annorlunda ut med blickarna uppåt så klart!

Men med lite justeringar så kom vi igång riktigt bra och hade sen en förlustfri svit på 15 matcher. 

Skador på nyckelspelare och försäljningen av Fabio gjorde tillslut att vi halka efter topplagen. 

Men i sin helhet så ska vi som sagt ändå vara riktigt nöjda med säsongen!

Vad har varit avgörande faktorer till att det blir en fortsättning i ÖSIF? 

Det känns som vi har något väldigt spännande på gång. Kan vi fortsätta på det vi avslutade förra säsongen och förstärka på vissa positioner så kommer vi vara ett lag att räkna med nästa säsong. 

Sedan är det ju som alltid att hur mycket än hjärnan tänker så är det ändå det slående Syrianska hjärtat som får sista ordet till slut! Tihe Suryoye!

Ordförande Sait Oktay kommenterar:

– Barsaum fick inför i år ett utökat ansvar att forma sin trupp. Utifrån de ramar och riktningar som givits har Barsaum gjort ett fantastiskt jobb och vi är därför väldigt nöjda med att vårt samarbete fortsätter. Med årets målsättning om att vara ett lag i övre halvan uppfylld kan vi med Barsaum som fortsatt huvudtränare bygga vidare på den grund som lagts mot det långsiktiga målet att ta klivet upp till division ett.

Loading

Mattias Kurt
oktober 25, 2018