Hemmapremiären på Örnsro slutade i en stark hemmaseger med hela 4-0 för Örebro Syrianska. Dryga tvåhundra åskådare hade sökt sig till Örnsro IP denna kylslagna och blåsiga aprillördag där Timesky var matchsponsor för dagen och Restaurang Haga gick in med matchbollen.

Första halvlek var en jämn tillställning där båda lagen skapade bra chanser, men totalt sett var Örebro Syrianska närmast ledningen i paus.

Andra halvlek var bara några minuter gammal när Martin Alp sprang sig fri och enkelt kunde placera 1-0 i den 47:e matchminuten. Det dröjde inte länge tills Martin Alp kunde göra sitt andra mål för dagen då han snyggt blev framspelad av Rabi Mourad. Trots stort spelövertag för hemmalaget fick Syrianska målvakten Vladislav Mitev vid några kontringar visa klass genom att komma ut och täcka skott från bra lägen. Sista delarna av matchen liksom andra halvlek i sin helhet dominerades av Syrianska. Anel Coralic satte dit 3-0 bakom Södertälje målvakten innan Stefan Hannason satte spiken i kistan med ett drömmål från trettio meter.

Nästa vecka blir det derby när Syrianska gästar Rynninge.

Loading

Mattias Kurt
april 22, 2017