Det har varit en lång väntan men nu är det dags. Division 2 2017 sparkar igång – och för Örebro Syrianska blir det en tuff utmaning när en av seriefavoriterna, FC Linköping city, väntar på Linköping Arena.

Syrianska har sedan genrepet mot FK Bosna (1-5) förra veckan genomfört ytterligare en träningsvecka och nu står man beredda och laddade att ta sig an säsongen. Förutsättningarna inför matchen är goda och nästintill samtliga spelare är spelklara med undantag för Will Weber. Laget känns väl förberett och når man sin högsta nivå blir man svårslagna, nyckeln ligger dock i att hitta jämnheten i spelet och spela på den höga nivå som man har kapacitet för.

Lagen ställdes mot varandra under försäsongen i Örebro i en jämn tillställning där Linköping öppnade matchen väldigt starkt, men föll tillbaka under den andra halvleken trots ett numerärt manövertag. Syrianska gick segrande den gången, men nu är det tre poäng i serien som står på spel.

Motståndarna FC Linköping City är ett lag som aspirerat om topplaceringarna i serien under de senaste säsongerna och redan förra året var man väldigt nära att ta sig upp, men föll då i kvalspelet. I år har klubben förstärkt sitt lag ytterligare och man är på förhand stora favoriter till att vinna serien. Laget har namnkunniga spelare som Dinko Felic, Michael Uwezu och skyttekungen från Motala AIF Esat Jashari som kompletterat Melke Alans lagbygge inför årets säsong. Linköpingsborna har stora förväntningar att laget tar sig upp i år och vi kan räkna med en tuff och jämn kamp imorgon!

Loading

Mattias Kurt
april 7, 2017