Det är äntligen dags, det vi har sett fram emot och arbetat för så länge. Örebro Syrianska IF inleder sin andra säsong i division 2 med ett tufft bortamöte där Värnesborgs FK står för motståndet.

Försäsongen har mesta del handlat om att bygga laget efter många spelarbyten. Syrianska har valt att främst satsa på unga lokala spelare för den långsiktighet som man eftersträvar. Man har behållt byggstenarna och värvat förståndigt och det har på försäsongen främst handlat om att nöta in och svetsa ihop laget. Harmoni och glädje varit ledord under denna period och det finns en enorm spelglädje i laget, efter träningsveckan i Barcelona känner man sig redo för serien. Som bekant vet man att andra året i en ny division kan vara väldigt tufft och nu gäller det för laget att bekänna färg och visa vad man går för.

Vänersborg FK grundades 1970 och har en lång fotbollstradition i klubben, förra året lyckades man hålla sig kvar och nådde en 8:e placering strax före Örebro-lagen. Det har gått bra för Värnesborgs FK på försäsongen och skalpen på seriekonkurrenten Gunilse är den mest meriterande.

Mattias Kurt
april 10, 2016