Örebro Syrianska IF inledde försäsongens matchande med en väntad seger mot gästande MD FF Köping med 5-0 på en snöklädd plan vid Sörbyvallen.

Tränarteamet med Barsaum i spetsen valde att lufta hela laget och det var kul att se att även de yngre förmågorna ta för sig. Matchen började lite knackigt och Köping hade flera chanser att ta ledningen vilket även Syrianska också hade.

Det syntes att flera av spelarna hade svårt att kontrollera det hala underlaget. Mirza gav hemmalaget ledningen innan halvlek och i andra halvlek kom ett mer harmonisk Syrianska ut som visade ett tekniskt spel med mycket boll.

Efter tre snabba mål hade man tagit ledningen med 4-0 genom Mirza ( 2mål) och Petrus (2mål) som gjorde ett piggt inhopp. Målskörden avslutades med att Tullo får göra sitt första mål i Syrianska tröjan.

Matchen var en trevlig tillställning som inte bjöd alltför mycket spänning men det var kul att se nyförvärven Mirza, Miran, Alen, Oscar, Erik och Petter leverera på en gång. Till sist måste vi berömma Anel som i andra halvlek tog över kaptensbindeln och styrde laget på ett föredömligt sätt.