Vi sprang på Feysal och tog tempen på honom inför matchen mot Sleipner.

Hur hamnade du i Örebro Syrianska?
Jag gjorde en bra säsong i Rynninge IK där vi var nära att vinna serien, sen åkte jag till Gais för en provspelning och var även nära ett kontrakt. När jag kom hem till Örebro kontaktade Barsom Cicek mig och vi hade ett bra samtal vilket gjorde att jag valde Örebro Syrianska.

Vad tycker du om laget?
Vi har haft en familjär laganda i klubben med en fantastisk publik som även följer med på bortamatcherna. I år har vi gjort det bra med tanke på att vi är nykomlingar i div 2. Vi har bra fotbollspelare i truppen, en bra bladning av erfarna och unga spelare. Med rätta förutsättningar så är truppen tillräckligt bra för att kriga om seriesegern.

Vem är du mest imponerad av i laget?
Jag vet faktiskt inte, svår fråga. Men jag tycker att Kevin Larsson imponerar på mig med hans defensiva kvalitéer och hans arbetskapacitet på plan. Hans arbete är väldigt viktigt för laget. Jag tycker man nämner alltid de spelare som gör mål osv, men man glömmer alltid den som gör det “osynliga jobbet” . Enligt mig är han en av de viktigaste i laget och en dröm att ha för en tränare.

Hur är du som spelare?
Jag är en snabb spelare och mina bästa egenskaper är att läsa spelet och har en bra passningsfot.

Hur ser framtiden ut för dig?
Just nu tänker jag inte så mycket på det utan koncentrerar mig på det här året och Syrianska men mitt mål har och är att spela högre upp. Om det är med Syrianska eller inte får framtiden utvisa.

Vad tror du om matchen mot Sleipner?
Svårt med tanke på målvaktskadorna, men vi krigar alltid för varandra i laget och vi går alltid för 3 poäng så jag tror vi kommer överraska och vinna.

Mattias Kurt
augusti 28, 2015