Kevin Larsson nobbade både ÖSK och kontrakt i Holland för spel i division 3 med Syrianska. Varför då, kan man fråga sig.
– Det var inget lätt beslut att ta, säger 18-åringen.

Alla unga fotbollsspelare vill bli proffs. I januari fick Kevin Larsson chansen som andra bara kan drömma om. Han åkte ner till Holland för att provspela med MVV Maastricht. Det blev ett fem dagars provspel som också inkluderade en testmatch. Och Kevin gjorde bra ifrån sig. Så bra att holländarna ville skriva kontrakt med talangen från Örebro.

Framtiden i Holland?
– De erbjöd mig ett kon- trakt men det blev för kort om tid. Jag kom hem den 21 januari och eftersom transferfönstret stängde den 31 januari var jag tvungen att bestämma mig innan dess. Det gick inte att fatta ett så viktigt beslut så snabbt, säger Kevin Larsson. Men han kommer hålla kontakten med Maastricht och kanske blir det Holland i framtiden trots allt.

– Jag ska åka ner i sommar igen. De har bjudit in mig en gång till, säger han. De senaste två säsongerna har mittfältaren spelat för ÖSK Ungdom. Han har gjort det så bra att han samlat på sig en hel hög med pojk och juniorlandskapmer på meritlistan. ÖSK Ungdom lades som bekant ner för att i stället göras om under en nystartad U21-verksamhet. Kevin Larsson tillhörde spelarna som klubben ville satsa vidare på.

– De erbjöd mig ett U21-kontrakt men jag valde att tacka nej, säger Kevin Larsson.

Varför blev det inte ÖSK?
– För mig är det viktigt att träna med A-laget. I landslaget tränar minst 80 procent av spelarna med A-lag men det kunde inte ÖSK garantera mig. Det var väl den främsta anledningen. En annan är att tränaren Håkan Juhlin redan hade lämnat ÖSK Ungdom för Syrianska. Kevin valde att följa med sin förre tränare och blev klar för division 3 klubben I början av mars.

– Ja , det spelade så klart in. Jag tycker att Håkan är en jättebra tränare som har en stor del i min utveckling. Han är rättvis och behandlar alla lika.

Hur ser du på lagets chanser den här säsongen?
– Syrianska var ett topplag redan förra året och nu har det tillkommit många intressanta spelare. Det är en bra klubb med en bra gemenskap, säger Kevin Larsson

Hemmapremiär
Örebro Syrianska premier spelar i division 3 västra Svealand den 15 april mot Köping på hemmaplan.

Loading

Mattias Kurt
mars 23, 2012