Nu av görs det vem som ska spela division två nästa år, blir det Falu FK som blir kvar i division två eller är det Örebro Syrianska IF som ska skriva in sig i historiska böckerna för första gången bli klara för division två.

Falu FK
Falu FK blev för svåra för Syrianska i det första mötet av två på Örnsro IP. Matchen slutade 0-1 och en stor fördel har nu Falu FK i och med vinsten på bortaplan inför returen i Falun.
Men här finns det ingen anledning till att luta sig tillbaka. Dalslänningarna visade senast att man har en stark defensiv och är giftiga i spelomställningar.

Örebro Syrianska IF
I det första mötet lagen emellan så var det mycket kamp som fick prägla matchen. Falu FK stod för en stark kämpainsats i vilken man imponerade mest i första halvlek. Spelövertaget totalt sett stod bortalaget för i den matchen och det återstår att se om detsamma gäller på kopparvallen. I den andra halvleken var det nästan bara Örebro Syrianska som inledde jakten direkt från start. Man lyckades luckra upp Falu-försvaret på ett bättre sätt än i första och chanserna kom också efterhand.

Läget är som följer:
Vid vinst avancerar Örebro Syrianska IF.
Vid oavgjorda resultaten 1-1 följer förlängning och eventuell straffläggning.
Vid alla andra resultat går Falu FK vidare i kvalet.

Mycket står som sagt på spel inför lördagsmötet när två hungriga lag i sökandet efter nya framgångar drabbas samman. Kom ner och stötta Örebro Syrianska IF och hjälp till laget att komma ett steg närmare division två!

Loading

Mattias Kurt
oktober 22, 2011