<--><--> <-->

Syrianska hade inga som helst problem med att hemmaslå IK Huge från Gävle med hela 3-0 inför hemmapubliken på Örnsro IP och därmed säkra avancemang i kvalet till div 2. Härnäst väntar Falu FK som närmast kommer från Div 2 Norra Svealand.

I en match som från början till slut kontrollerades av Örebro Syrianska kunde de rödgula tämligen enkelt säkra avancemang i kvalet till tvåan. Syrianska började precis som man brukar på hemmaplan – med ett fint och rappt passningsspel. Redan i den 6:e matchminuten tilldelades hemmalaget en straff och IK Huge fick samtidigt en frilägesutvisning. En perfekt start för Syrianska som till skillnad från den inledande bortmatchen i Gävle inte verkade ha samma problem med att skapa målchanser. Chanserna radades upp i tät följd och i den 20:e minuten kunde George Ekeh utöka till 2-0 genom ett riktigt klassmål. På ren volley mötte han ett inlägg från högerkanten som satt otagbart för Huge-målvakten.

Den andra halvleken var inget undantag från den första då Syrianska fortsatte på samma manér. IK Huge hade egentligen ingenting att sätta till som motmedel utan Syrianska fortsatte kontrollera matchen och spela ut. Tio minuter från slutet så kunde Emmanuel Ekeh kopiera bror George genom att sätta 3-0 bakom Huges målvakt genom ett snyggt placerat skott tätt intill den högra stolproten.

Nu väntar Falu FK från Division 2 Norra Svealand som i absolut sista omgången knep den nedre kvalplatsen i sin serie. Två dubbelmöten stundar då Örebro Syrianska IF inleder hemma.