Säsongen är över för Örebro Syrianska IF, efter kvalspelet mot Spårvägens FF släcktes drömmen om spel i division 2. Målsättning för året var att vara det lag som skulle upp till division 2. Rynninge IK vann serien in i den sista omgången då man behöll serieledningen efter tapp av Örebro Syrianska IF mot Sifhälla. Nu på torsdag den 21 oktober väntar en avslutning för spelare och ledare där bland annat priser kommer delas ut.

Säsongen 2010 var ett positivt år för Örebro Syrianska IF då man i slutet av säsongen var med och konkurrerade om direktuppflyttning till division två.

Det var många jämna och spännande möten som man kunde skåda vid sidan av och den generella känslan är att 2010 av division tre västra Svealand var något att se efter då man gjorde en kanon säsong än ifjol.

Sex förluster och fjorton vinster kan ju tyckas vara ett suveränt. Man bytte även tränare mitt i säsongen eftersom tränarparet valde att lämna sitt uppdrag och ersättare blev Ossie Selimovic.

Den mest ihågkomna matchen kommer att vara den mot IFK Eskilstuna då Örebro Syrianska IF vände ett 0-2-underläge till vinst (5-3). Bilderna från firandet sitter fortfarande kvar på näthinnan och glädjen efter matchen är svår att återge i ord. Laget började svagt, men kom igen efter en makalös vändning.

Till slut fick man dock nöja sig med en kvalplats. Väl där föll man tungt mot Spårvägens FF som innebar slutet på en bra säsong.

I år lyckades vi spela betydligt mycket bättre på hemmaplan vilket är en av orsakerna till vår fina säsong, med tio vunna matcher i jämförelse med förra säsongen då man lyckades med tre vinster på hemmaplan.

Laget gjorde totalt 44 mål fördelat på 22 matcher och släppte samtidigt in 29 mål, vilket utmynnar i en differens på +15.

Webbredaktionen vill tacka för säsongen 2010 tyvärr gick inte kvalet vår väg och ser med förväntan emot en ny säsong 2011.

Med vänliga hälsningar,
Webbredaktionen

Loading

Mattias Kurt
oktober 18, 2010