Dags får årets högsta intressanta derbymatch hemma mot FK Bosna. Båda lagen kommer med respektive vinster och ett gott självförtroende vilket lovar för en spännande, intressant match på söndagseftermiddagen då mycket publik väntas koma till Örnsro IP.

Örebro Syrianska IF
Dem rödgula har på dem fyra matcherna inlett säsongen och skrapat ihop 7 utav 12 möjliga poäng. En helt klart godkänd start på säsongen. Inför matchen mot FK Bosna står vi utan tränare samt att vi får klara oss utan vår targetspelare uppe i anfallet – Dennis Fransson då hans avstängning har förlängts på grund av utvisning han ådrog sig i premiären mot Adolfsberg. Samtidigt är det fortfarande oklart hur det står till med Ali Alatabi efter den hemska kollisionen i matchen mot Sunne i veckan. Ali som spelade högerback i senaste matchen lär ersättas av Dennis Rosbo och Jakob Cicek fortsätter inne i mitten tillsammans med Basel Gorgis. Hittills har Syrianska full pott hemma på Örnsro med två vinster, Sifhälla 1-0 samt senast mot Sunne 2-1, vi hoppas på att den trenden fortsätter.

FK Bosna 92 Örebro
Bosna klättrade upp till division tre inför denna säsong och är nykomlingar i serien. Laget har inlett säsongen med två vinster. Den första kom i hemmapremiären med 3-2 mot FBK Karlstad och den andra senast mot Ludvika FK 2-1, även den på hemmaplan. Resterande två bortamatcher har man åkt på förlust. Dessa spelades mot IK Franke respektive IFK Ölme då man kördes över med hela 4-0. Laget vann dock senaste mot Ludvika och har nog ett gott självförtroende med sig inför matchen mot Syrianska på söndag. Det som talar för en vinst för Syrianska är att Bosna hittills har 0 poäng borta, vilket ger fördel för de rödgula. Nackdelen är dock att ingen tränare har värvats in och kommer ledas av en tillfällig sådan. Sist lagen mötes i en serie match var året 2006 då Örebro Syrianska vann med hela 6-2.

Matchinfo
Örebro Syrianska IF –
FK Bosna 92 Örebro
Tid: Söndag, kl 17:00
Plats: Örnsro IP

Loading

Mattias Kurt
maj 14, 2010