Örebro Syrianska IF drar sig ur den årliga inomhusturneringen AIF Cupen. Styrelsen har beslutat att fortsättningsvis inte anmäla sig till den lokalt sett populära inomhusturneringen.

En av orsakerna är att Örebro Syrianska numera har ett annorlunda upplägg på sin försäsong och inomhusspelet är inget som prioteras längre. Man har tidigare haft skador på nyckelspelare och försöker undvika det numera.

En annan orsak är den fördomsfulla atmosfär som vi upplever i samband med turneringen. Hur majoriteten av publiken, oavsett vilka våra motståndare är, tar parti för motståndarlaget är för oss ett märkligt beteende . Att sen arrangörerna inte tar avstånd eller försöka förebygga det som pågår i hallen år efter år, stärker vårt beslut att inte delta längre.

– Att deltaga i AIF-cupen är inte förenligt med klubbens långsiktiga elitsatsning. Vi har sedan ett år tillbaka lagt upp en långsiktig målsättning inom klubben, där det råder låg prioritet kring inomhusfotbollen. Vi deltar förvisso i SM-slutspelet men där är det tänkt att våra yngre grabbar skall få spela.

Loading

Mattias Kurt
december 13, 2009