Det förra mötet slutade med vinst för Örebro Syrianska och nu när återmötet stundar så söker man tre nya poäng. Det är ett taggat Örebro Syrianska som tar emot IFK Sunne på Örnsro IP.

Örebro Syrianska IF
Efter den tunga förlusten mot Sköllersta IF senast så råder det säkerligen en stor revanschlusta hos spelarna i truppen. Det är ingen tvekan om att det finns mycket kvalitet att tillgå i truppen och det gäller att få ut max från samtliga ute på planen. Mot Sköllersta så gjorde man en bra första halvlek men en sämre andra, mycket tack vare baklängesmålet, men även på grund av utvisningen på Michael Matusala.

Mot IFK Sunne är det dock nya tag som gäller och man får hoppas att plusstatistiken spelar till lagets fördel på onsdag. Matusala Michael är otillgänglig för spel på grund av utvisningen senast och det är således ovisst om hur man väljer att formera försvaret till matchen.

IFK Sunne
IFK Sunne är i år ett bra lag som haft lite oflyt i de matcher som stått och vägt. Det finns många bra spelare att hålla koll på i Sunne-laget; exempelvis Patrik Liikamaa som senast målade mot Örebro Syrianska med en snygg frispark. Tabellen återspeglar dock inte Sunnes säsong hittills och man placerar sig för tillfället precis över det nedre strecket. Med andra ord så är man i behov av poäng för att undvika att dras ner i det absoluta bottenträsket.

En annan kille man ska se upp för i IFK Sunne är den nittonårige Carl Nyström som nyligen skrivit kontrakt med superettalaget Väsby United, men som kommer vara tillgänglig för spel i Sunne de sex inledande matcherna på höstsäsongen.

Förväntningar
Jag tror på en tuff match med många närkamper och små ytor att spela på. Det kommer förmodligen vara små marginaler som kommer att avgöra denna match och förhoppningsvis då åt Örebro Syrianskas fördel. De fasta situationerna får man dock se upp för i Syrianska-lägret om man väljer att ta lärdom från mötet sist.


Matchinfo

Örebro Syrianska IF – IFK Sunne
Tid: Den 5 Augusti, kl. 19.30
Arena: Örnsro IP
Avstängningar: Matusala Micheal, Jakob Cicek
Skador:

Loading

Mattias Kurt
augusti 3, 2009