Örebro Syrianskas a-trupp körde sitt första träningspass på träningslägret där två pass om dagen står på schemat. På första passet stod det kondition och fysträning på schemat, men de flesta övningar genomfördes med boll.

Nog märktes det att det var ett tag sen det spelades boll, men det rådde inga tvivel om att det var en humörshöjare ett känna på lädret igen. På Örnsro IP:s blöta gräsmatta samlades Örebro Syrianskas trupp på måndagsmorgon för att riva av första passet för träningslägret

Hasse och Peter tog hand om spelarna med en halvtimmes fysträning. Därefter blev det passningsövningar, innan träningen avslutades med en slags konditionsbana. Spelarna fick driva bollen längs en bana med olika hinder innan de fick gå på avslut mot något av de två målen som vaktades av Viktor och Regis.

– Den här veckan ska vi vänja kroppen vid en tuff träning igen, men på ett kontrollerat sätt.
Man kan säga att den här första veckan är en mini-försäsong, och de efterföljande två veckorna blir det mer normalt träningsupplägg, så som det ser ut under säsong, det är för att vänja oss till vårt spel vi hade i våras innan uppehållet, berättar tränarna Hasse & Peter.

Hos de som var med på träningen verkade humöret vara på topp, trots ett ganska slitsamt pass.
– Det var lite rostigt i dag, som det brukar vara efter ett uppehåll. Men det var väldigt roligt att se alla, det är mycket glädjande att samlas igen med den här gruppen. Det var stora leenden och det kändes väldigt stimulerande för alla, tror jag, att träffas igen, säger Hasse och Peter

Loading

Mattias Kurt
juli 13, 2009