Det var ett taggat och revanschsuget bortalag som steg in på ett soligt Brickebackens IP på lördag eftermiddag. Efter första förlusten mot IFK Ölme så valde man denna gång ett nytt spelsystem, dvs. 4-3-3 med tre stycken forwards i form av David Gulec, Gabriel Binay och Weberson Andrade dos Santos Junior (mer känd som Juninho).

De första 20 minuterna bjöd på anfallsglad och teknisk fotboll från Syrianska, samtidigt som man hade svårigheter med att komma fram till några farliga målchanser. Därefter jämnade spelet ut sig en aning och ju längre matchen led så kom den att präglas av mer och mer kamp.

Men i den 45 minuten steg Adad Hanna fram och nickade in 0-1 på en hörna slagen av David Gulec. Därmed kom också säsongens första mål och detta blev man väl medveten om i och med de underbara glädjescenerna direkt efter målet.

Efter paus så kom spelarna ut till en andra halvlek som kom att präglas av ännu mer kamp där spelet framförallt hölls på mittplan. I ärlighetens namn gjorde Syrianska inte heller någon bra andra halvlek då man tappade lite av den koncentration och noggrannhet som man kännetecknades utav i inledningen av matchen. I den sista delen av matchen försökte Örebro Syrianska enbart hålla ställningen, vilket man lyckades med och säsongen första seger och således tre poäng är nu inkasserade.

I nästa match väntar FBK Karlstad på hemmaplan.

IFK Örebro – Örebro Syrianska IF 0 – 1 (0-1)
Adad Hanna 45 0-1

Arena: Brickebackens IP
Publik: 200
Matchdag:
2009-04-25, Kl 13:30

Loading

Mattias Kurt
april 25, 2009