Örebro Syrianska IF har under veckan gjort klart med en samarbetsklubb. Ett avtal har tecknats med division sex klubben Assyriska FF i Örebro. Representanter från båda lagen har suttit ner och förhandlat fram ett lukrativt avtal för båda parterna. Även en god relation har skapats klubbarna emellan och man ser goda möjligheter till att stärka lagens förutsättningar i framtiden. Bortsett från de formella bitarna som avtalet innebär har vi goda möjligheter att kunna stärka vårt samarbete inom många områden. Det kan exempelvis handla om allt ifrån gemensamma varuinköp till begränsningar av vissa kostnader.
 

Förtydligande av avtalet:

– Farmaravtalet innebär att dessa  två separata klubbar samarbetar genom att spelare i respektive klubb kan representera båda klubbarna. Det rör sig inte om någon sammanslagning mellan föreningarna, utan en formell förbindelse där klubbarna bland annat kommer att undvika en bestämd övergångstid och diverse administrativa avgifter.  

Vi i Örebro Syrianska IF stod och vägde mellan att starta ett B-lag eller att samarbeta med en klubb i en lägre division. Efter en noggrann övervägning var valet av att samarbeta med en annan förening ett givet val. Anledningarna är många men den viktigaste faktorn som spelat in är att vi inte har tillräckligt med resurser för att bedriva ett B-lag. Vi har varken tillräckligt med spelare till två lag eller ideella krafter som engagerar sig för att ett B-lag skall kunna realiseras. Vi var i behov av ett komplement till den A-trupp vi har idag och Assyriska ser vi som en bra samarbetspartner.
 

Avtalet kommer att gynna Örebro Syrianska IF inom många avseenden. För våra spelares del är det här en möjlighet för de spelarna som får begränsat med speltid. Dessa spelare har nu en alternativ möjlighet att kunna erbjudas speltid. Tidigare har det varit svårt att motivera spelare i Örebro Syrianska att stanna kvar i klubben när matchtiden uteblev. Spelarnas chanser ökade inte med att de fått nöta bänk vecka efter vecka. Ju längre tiden led desto sämre matchform hade dessa spelare. Det är alltid svårt för en matchotränad spelare att kunna konkurrera med en matchtränad. Detsamma gäller de spelarna som varit skadade. Förra året hade vi bland annat två spelare som var långtidsskadade. 
 

– Många av de spelare som idag representerar Assyriska har tidigare i sin karriär representerat Örebro Syrianska. Det som är gynnsamt med ett sådant avtal är att vi slipper en massa formella övergångar. Om jag tar Barsom Cicek som exempel, så deklarerade han för styrelsen för en tid sedan att han skulle lägga skorna på hyllan. Han spelar idag med Assyriska men tillhör fortfarande Örebro Syrianska. Skulle Barsom få tillbaka suget att spela fotboll i Örebro Syrianska kan en återvändo bli aktuell utan några vidare åtgärder. 
 

– Inga garantier finns om att våra spelare kommer att gå direkt in i Assyriskas startelva, den som har sista ordet i laguttagningen är Assyriskas tränare Patrik Persson. De enda garantier vi fått från Assyriskas sida är att en rättvis bedömning skall göras vid laguttagningen och att den mest lämpade spelaren får spela, säger Syrianskas ordförande Samuel Kurt.
 

ORDFÖRANDE SAMUEL KURT

Loading

Mattias Kurt
april 7, 2009