Under torsdagen gjorde Örebro Syrianska IF klart med sin andra huvudsponsor för året. Spendrups Bryggeri AB är samarbetspartners som skall fungera som en av klubbens huvudsponsorer.  Det är ett unikt samarbetsavtal som tecknats parterna emellan och kommer att sträckas sig över de kommande två säsongerna.

Spendrups Bryggeri AB klassificeras som ett dryckföretag har funnits i mer än 100 år. Det är även ett familjeföretag med bland annat Jens Spendrup som VD och Ulf Spendrup som vice VD. Bland de produkter som Spendrups Bryggeri AB tillhandahåller hittar vi stora varumärken.

Från Örebro Syrianska IF:s sida är man väldigt nöjda med det nya samarbetsavtalet. Marknadsansvarige Mattias Jahkopson är övertygad om att avtalet kommer att gynna båda parter och samtidigt ser han en god möjlighet till ett långt samarbete. Att kunna knyta till sig ett samarbetsavtal med ett starkt varumärke som Spendrups ger tydliga indikationer på att Örebro Syrianska IF är på väg mot den utveckling man strävar efter. 

Klubbledningen riktar ett stort tack till vår samarbetspartner och ser fram emot en stor framgång för båda parter.

Korta fakta om Spendrups:

  • Spendrups är ett dryckesföretag som grundades år 1897.
  • Spendrups har idag ca 1 300 medarbetare.
  • Arbetet leds av Jens Spendrup, VD i tredje generationen. Idag är även den fjärde generationen Spendrup verksamma i företaget.
  • Spendrups har 4 bryggerier som är lokaliserade i Grängesberg, Vårby, Hellefors och Visby. Bryggeriet i Visby, Gotlands Bryggeri, är ett mikrobryggeri. Samtliga bryggerier är BRC-certifierade (British Retailers Consortium).
  • I Spendrupskoncernen ingår även fyra dotterbolag: Spendrups Vin, Gotlands Bryggeri, Hellefors Bryggeri samt Loka Brunn Kur- och konferenshotell AB.
  • Spendrups har ett nära samarbete samt är delägare med 20 % i Bergstrands Kafferosteri.
  • Omsättningen år 2008 var ca 2,7 miljarder. 
  • Spendrups Bryggeri AB är ett helägt dotterbolag till Spendrup Invest AB.

Loading

Mattias Kurt
mars 13, 2009