Många av spelarna har längtat länge efter möjligheten att få spela match igen. Den första träningsmatchen äger rum i Dalarna, för motståndet står Dalkurd FF från division 2.

– Jättekul, säger Jakob Cicek. Det ska bli kul att spela match igen. 

Vad innebär årets första match för er spelare?
– Först och främst så är det kul att få komma ut och spela igen, något man har längtat efter. Det är våran första match utomhus med dem nya tränarna och det ska bli kul och se hur vi spelare agerar på deras nya spelsätt och idéer. Matchen är en del av förberedelserna inför kommande säsong så det är viktigt att visa det som vi har tränat på sitter så att man kan gå vidare med lagbygget.

Det är ju en träningsmatch, men visst vill ni väl ha ett positivt resultat också?
– Det är ju självklart att vi vill ha ett bra resultat med oss, jag menar en träningsmatch är alltid en träningsmatch, men just den här matchen är lite speciell. Vi möter Dalkurd och det säger det mesta. Känns lite som ett derby måste man säga.

Finns det några speciella orosmoment?
– Jag säger bara Nedim Halilovic, mest känd för sina klubbyten genom åren. Självklart är han ett orosmoment. För övrigt så tycker jag att det är lite lustigt att han går just till Dalkurd.

Ni har flera nya spelare i laget. Hur fungerar det?
– Stämmer. Det fungerar riktigt bra, bra killar som kommer till en bra klubb med många bra lirare, det är bra! Tillsammans kan vi bli bäst.

Loading

Mattias Kurt
februari 25, 2009