Örebro Syrianska fick en kanonstart på derbymatchen mot IF Eker Örebro och hade redan efter 2 minuters spel gått upp till en 1-0-ledning. Hemmalaget körde över tabelljumbon fullständigt och kunde tillslut vinna med hela 4-0 sedan fyra olika målskyttar skrivit in sig i protokollet.

Inför 300 personer på ett gråmulet och soligt Örnsro IP öppnade Örebro Syrianska matchen i ett rasande tempo. Gästerna från Mellringe, IF Eker Örebro, lyckades hålla emot i två minuter innan Samuel Mokede spräckte nollan. Örebro Syrianska fick igång kantspelet ordentligt och gång på gång kunde farliga inlägg slås in mot boxen där man fyllde på med mycket folk. Med lite skärpa i avsluten kunde hemmalagets ledning varit ännu större men man fick nöja sig med att gå till halvtidsvila med 1-0 i ryggen.

Det var ett något avslappnad Örebro Syrianska som i inledningen av den andra halvleken tillät gästerna skapa ett par halvchanser men Daniel De Melo Pires i målet hade inga som helst problem med att avstyra de få avslut han fick emot sig. Örebro Syrianska spelade snabbt upp sig och när man höjde tempot i anfallen hade IF Eker det svårt att hänga med. Det dröjde till 50:e match minuten då specielle målskytten Diego Pereira Valviesse satte 2-0, där efter kunde Razak Ouro Nimini äntligen göra sitt första mål i Örebro Syrianska tröjan 3-0. Antonio Louise Emilia avslutade målskyttet med att göra 4-0 med tio minuter kvar.