Idag spelade Syrianska IF sin första inomhus match för i år och för motståndet stod Div 1 laget BK Forward. Båda lagen avslutade sina serier på ett enastående sätt. Forward som var det effektivaste laget under höstsäsongen på att plocka poäng och som så många vet tog Syrianska klivet upp till trean.

Båda lagen startade matchen i ett rasande tempo. Genast skapades det chanser. En stund in i matchen går bollen in i nätmaskorna och det bakom Forwards målvakt. Hamodi kastade en lång och fin boll som underbarnet Jakob Cicek hur enkelt och elegant som helst styr in via huvudet. 0-1 SIF Lite senare tilldömms Syrianska en frispark, D.Gulec skjuter och ännu en gång styrs bollen in, den här gången av A.Hanna 0-2 SIF På efterföljande anfall reducerar Forward till 1-2. När Syrianska dragit på sig fem frisparkar resulterar den sjätte frisparken i en långstraff. Men vår målvakt Hamodi räddar den via en otrolig benparad. Det skapas chanser åt vardera håll men värt att konstatera så storspelar båda dessa målvakter. Denna gång tilldelas Syrianska långstraff och utan några misstag placerar D.Gulec in bollen bakom målvakten. Syrianska går till pausvilan med 1-3 i famnen.

I andra höjer Forward temot och så Syrianska. Det börjar med att Forward missar öppet mål och sedan kom mål chans efter mål chans för Syrianska. Ännu en gång är det en fast situation som resulterar i mål. Denna gång är det Gejeri som på frispark placerar bollen stenhårt i bortre burgaveln. 1-4 SIF Kort därefter utökar Syrianska till 1-5 genom David Gulec, efter en kylig chipp över Forwards målvakt som bara kunde se på när bollen kom flygandes över honom och det märktes att man gjorde ett målvakts byte i Forward i halvtid. Jakob Cicek blir idag två måls skytt när han utökar till 1-6. 1-6 SIF Fem frisparkar och den sjätte ännu en gång långstraff för Forward och ännu en gång missar man. En fin prestation av D.Durmaz som inte resulterar i 1-7 utan istället ett stenhårt skott i stolpen. Kort därefter tröstnätar Forward till 2-7. Ännu en långstraff till Syrianska och denna gång är det A.Hanna som kliver fram och trycker bollen i nätmaskorna. 2-8 till SIF I anfallet efter utökar Syrianska sin ledning som så många gånger denna kväll till 2-9 efter en retur som Gejeri trycker in i mål. Matchen slutar med att Syrianska får två långstraffar emot sig som båda resulterar i räddingar av Hamodi. Men på straff nummer två gör Forward mål på returen när Syrianskas spelare stod och titta på. 3-9 SIF När domaren blåser av matchen är det bara att konstatera Syrianska var helt enkelt på ett oövervinniligt spelhumör denna kväll.

Loading

Mattias Kurt
november 7, 2006