Spelarna i Örebro Syrianska Spelar landslagsfotboll i division 4

Örebro syrianska är en familjeaffär där div 4 spelarna försvarar nationens ära.
– Det är mer känslor inblandade när man spelar för Syrianska. säger Simon Tekin som är vänsterback i laget.

i går blev det vinst med 2-0 mot Ösk Söder på Trängens IP.
Segermarginalen borde ha varit större. En av de många nervösa syrianerna på läktaren var Maria Tekin, vänsterbackens mamma.
– Det är spännande när man är mamma till en spelare i laget, säger Maria som brukar få försöka att hålla mun på läktaren.
– Skriker Jag för mycket får jag skäll av Simon, skrattar hon.
Det är inte bara sonen som brukar också ha åsikter om Syrianskas heta publik.

Alla har rätt att skrika till
– Vi brukar få utskällning av andra lag och domare. Men jag tycker att det är roligt att publiken har åsikter. Alla har rätt att säga vad man tycker säger hon.
De Syrianska föreningarna i Sverige är framgångsrika på fotbollsplanen. Inte bara Assyriska FF i Allsvenskan.
Det är också Valsta/Syrianska i tvåan och Syrianska Kerburan i Trean.
– Vi är väldig intresserade av fotboll, karlarna i alla fall. Säger Maria. Min man (Sabri) brukade spela och titta på fotboll samma dag. Nu har min son tagit över.
Men förklaringen ligger djupare än ett stort fotbollsintresse. De 80 tusen Syrianerna i Sverige är en av de Största invandrargrupperna.
– Det ger en stark bas att såt på.
Sedan ska man komma ihåg att de andra invandrargrupperna har ett eget landslag. Syrianerna är ett statslöst folk och det gör det här till vårt landslag, förklarar Syrianskas tränare Erkan De Basso.

En ny dimension
Nationskänslorna ger onekligen en ny dimension till en match i närkefyran. 21-årige Simon Tekin som spelade som junior o Karslunds IF trivs som landslasspelare’’
– Det är mer känslor iblandade och publiken lever sig in i matcherna. Så är vi ett härligt gäng med bra gruppkänsla, säger vars farbror Aziz var stortalang i BK Forward och är en av Örebro Syrianskas största genom tiderna.
Segern gör att Syrianska nu är tvåa i serien, före ÖSK Söder och lagets chanser att nå kval till div 3 är stora.
Store mittbacken Andreas Kurt dundrade elegant in 1-0 efter hörna i den första halvleken och lagets stjärna Alaa Mohammed med rötterna i Bosnien rullad in 2-0 under ÖSK-målvakten Viktor Andersson i slutet.
– Vi dominerade matchen helt, men som vanligt har vi svårt att göra mål på våra målchanser. Säger Simon som fick se Alexis Castillo träffa underkanten av ribban och Moahmmed pricka stolpen.

Division 3-klass?
ÖSK:s hetaste målchanser kom när det fortfarande stod 1-0. Inhopparen Angelo da Silveira rundade målvakten George Barbasso och rullade bollen mot öppet mål, men starke mittbacken Basel Gorgis han fram och räddade till hörna.
– Spelmässigt håller vi för div-3. Det är många spelare som håller hög klass, säger Simon Tekin.

Loading

Mattias Kurt
november 30, 2005