Försäsongen är nu äntligen över, 8-9 träningsmatcher på sketna grusplaner är äntligen avklarade och torsdag den 21 april börjar äntligen allvaret, första serie matchen mot Laxå IF på borta plan är i sikte. www.Orebrosyrianska.com, har bestämt sig att genomföra en intervju med säsongens kanske vassaste nyförvärv, vår egen super – tränare Arne Skotte!

Sista testet slutade dessvärre med förlust mot Små IF men förklaringen är enkel, alldeles för många ordinarie spelare saknades. Vi ställde Skotte mot väggen med ett par frågor innan säsongsstarten:

Hur ser du på kommande säsong?
– Vi har ett lag med många nya spelare, ca 13 – 14 stycken som har värvats. Jag hoppas att de flyter in på ett bra sätt och att vi tillhör toppstriden, en topp – fyra placering är vad vi siktar på.

Syrianska är kända för att ha stort stöd bland folket, vilka krav tycker du att de kan ha på laget?
– Jag tycker att publiken kan ha stora krav på laget eftersom många av våra nyförvärv har spelat i högre divisioner.

Det har talats om en storsatsning inför denna säsong (I varje fall bland supportrarna). Hur mkt starkare anser du att laget är i jämförelse med förra året som bl.a. Innehöll spelare som ex – allsvenske Samuel Mokedé?

– Visst blir det ett stort tomrum efter Samuel Mokedé, att ersätta en allsvensk spelare med vem som helst är av förståeliga skäl nästintill omöjligt. Men våra spelare är ändå tillräckligt bra för att kunna skapa ett hårt tryck mot motståndarna.

Ni har ett otroligt ungt lag, kanske det yngsta i div. 4 hur ser du på detta?

– (skratt) Jag gillar att arbeta med unga spelare, sista året som senior tränare var i division två laget Karlsunds IF år 2002. Sedan dess har jag tränat deras junior – lag. Visst är det en oerhörd skillnad där i och med att jag inte har några resultats krav.
Visserligen har vi ett ungt lag i Syrianska också (många mellan 18 – 21år) men med rätt inställning och fokusering är det inga problem att klara av division 4 spel, om man är tillräckligt lovande och talangfull. Vi har även vissa grabbar som ligger på över 25 år.

Vilken typ av fotboll ska Syrianska spela i år?

– Vi ska spela en snabb fotboll med mycket löpningar, helst ska många av dessa vara i djupled. Den moderna fotbollen kräver mycket löpning, man måste löpa mycket utan boll och skapa chanser. Vi ska även försöka att ta oss runt på kanterna.

Syrianska spelare är tyvärr ganska kända för att ha disciplinära problem på planen, vilka åtgärder har ni vidtagit för att förhindra det till kommande säsong?

– Jag har haft på mig ett antal träningsmatcher att fixa det här problemet. Under dessa 8-9 träningsmatcherna har humöret på spelarna gått upp och ner. Jag försöker hela tiden snacka med de spelare som är heta. Inför Laxå – matchen har jag sagt åt hela gruppen att den som inte sköter sig åker av planen direkt, så enkelt är det.

Vilken placering hamnar ni på i år?

Vi siktar som sagt på en topp – fyra placering men visst hoppas vi på en plats som tar oss till div.3, alltså placering 1-2. Fast det kommer att bli oerhört tufft, det är jag övertygad om.
Syrianska var väldigt nära förra året men man klantade till det under hösten. Får vi en bra höst, och spelarna kommer igång 14 dagar innan serien drar igång igen har vi en bra chans. Avstängningar och liknande får vi försöka undvika. Men som sagt topp – fyra hoppas vi på mer vågar jag inte säga.

Tack ska du ha för att du tog dig tid att ställa upp på en intervju och lycka till med era målsättningar kommande säsong!
– Tack!

Loading

Mattias Kurt
april 19, 2005