Örebro Syrianska låg under med 2 –0 i pausen mot AFK Linköping. Men i den andra halvleken kom man tillbaka.
– Vi vände matchen och gjorde fyra mål i andra halvleken, säger Örebro Syrianskas huvudtränare Barsaum Cicek efter 4–2-vinsten.

Örebro Syrianska åkte till Linköping utan avstängde Mozart Surville – men det märktes inte av. Mot AFK Linköping tryckte man in fyra bollar – i en och samma halvlek. Det trots att den första halvleken inte var någon dans på rosor.

– Den första halvleken var inte alls bra. Vi var inte med på banan. Vi hade fokus på fel saker och då släpper vi in två omställningsmål. Det är där de är farliga, säger Barsaum Cicek.

– Vi snackade om att få snurr på bollen och låta den göra jobbet. Vi kom ut som ett nytt lag. Sen så gjorde vi ett mål och sen kom det andra. AFK orkade inte hela matchen, säger Barsaum Cicek.

Det första målet gjordes av Anel Coralic efter att ha slagit till med en halvvolley utanför straffområdet. Det andra gjordes av Survilles ersättare och Forward-lånet Martin Alp. Det tredje av Hamodi Al-Mayahi och det fjärde av nyförvärvet Malik Abdelmoula. De tre sista målet efter tilltrasslade situationer i straffområdet.

– Malik gjorde en bra match. Hela laget gjorde en bra match. Det var en laginsats men det är en duktig spelare vi har fått in, säger Cicek om nyförvärvet.