Örebro Syrianska besegrade Juventus IF med 2-1 i en träningsmatch där lagen hade varsin halvlek. Juventus började bra men Örebro Syrianska kom tillbaka och vann alltså till slut matchen.

Matchen började i ett bekvämt tempo med ett jämnt fördelat bollinnehav för de båda lagen. Juventus var dock hetast på mittfältet och vann kampen mot Hogar Lak och Jawad Nasir. Trots det lyckade Syrianska i den första halvleken skapa ett par heta lägen. Inte minst genom Rabi Mourad som borde ha nätat från kanten efter att ha gjort bort två Juventus-spelare. Skottet gick dock för högt. Det kändes dock som att Syrianska kunde mer då man tillätt Juventus att inneha mycket bollinnehav. Juventus skulle också få göra ett mål innan halvtid efter en riktig drömträff. Inlägget kom från högerkanten varpå Juventus-spelare mötte bollen på halvvolley och sköt en hård boll ottagbar för Dildar i mål.

I den andra halvleken kom Syrianska ut med en större aggresivitet i presspelet och kunde också skapa fler chanser i Juventus straffområde. 1-1 kom därför logiskt från Rabi Mourad efter ett snyggt distansskott som letade sig in vid den vänstra stolproten. Syrianska fortsatte därefter visa på bra aggresivitet och passningsspel och hittade till fler och fler öppnande passningar i anfallsspelet. 2-1 gjorde av ”Ibo” efter en fin passning i djupled och en enkel placering förbi Juventus målvakt.

Till slut vinner alltså Syrianska matchen välförtjänt efter en stark andra halvlek framför allt. Juventus hade i slutet inte mycket att sätta emot.