I och med dagens viktiga seger borta mot Köping hakar Örebro Syrianska på serieledaren Karlsunds IF. I nästa omgång väntar seriefinal mot just Karlunds IF hemma på Örnsro IP.

Matchen mot Köping började ganska jämnt och båda lagen hade ett par halvchanser i de inledande minuterna. I den 17:e minuten tog Köping ledningen genom ett hårt långskott som dök in bakom Syrianskas målvakt. Det dröjde dock inte länge innan Syrianskas Mubarak Nyende kvitterade och det oavgjorda resultatet höll sig till halvtid.

Örebro Syrianska tog kommandot i början av den andra halvleken men det dröjde dock fram till den 70:e minuten innan inhopparen David Zeito rann igenom Köpings försvar och enkelt placerade in 1-2. Syrianska tog därefter helt över matchen och skapade många farliga lägen. I den 92:a minuten avgjordes matchen definitivt genom George Ekeh som dunkade in 1-3. Nästa helg väntar seriefinal mot Karlslunds IF på Örnsro IP.