Örebro Syrianska åkte upp till Västerås med 19 spelare för att ta sig an Syrianska IF Kerburan(div1) och IK Franke(div4) under ett tvådagars läger. Antonio, Adam, Basel, Jerja och Nuri var inte med i truppen på grund av skador. Matchen mot Syrianska IF Kerburan spelades på ett kyligt Wernströmska IP. Underlaget var inte det bästa trotts konstgräs.

Syrianska IF Kerburan kom till spel med ett vinstsuget lag. Efter att ha förlorat mot Hammarby TFF valde tränaren Edmond Lutaj att matcha sitt manskap med en stark elva. I Kerburans trupp fanns bland annat, allsvensk meriterade Charles Sampson. Syrianska IF Kerburan pressade på och 1-0-målet kom inte alls oväntat i den 19:e matchminuten. Provspelande Chuck för Syrianska IF Kerburan tog sig in i straffområdet och fick fram bollen till Doung Thach som tryckte in 1-0 bakom Victor Crona i målet.
Örebro Syrianska skapade inte mycket i den första halvleken och man fick nöja sig med ett par bra spelomvändningar som slarvades bort.

I andra halvlek tog Örebro Syrianska över lite av matchen och skapade en hel del chanser. Örebro Syrianskas aggressiva försvarsspel satte stopp för Syrianska IF Kerburans anfallsförsök. Örebro Syrianskas provspelare visade goda offensiva kvaliteter, Victor Crona i målet, Jacob Cicek i backlinjen och Gabriel Binay på mitten samt mittbacken Adad Hanna gjorde ett kanon jobb.

Syrianska IF Kerburan – Örebro Syrianska IF 1-0 (1-0)

Arena: Wenströmska IP